Paul Loomans 2019-03-13T09:17:02+00:00

Paul Loomans

Zenmonnik Paul Loomans is auteur en oprichter van de StressOntknoping. In 2014 werd zijn boek ‘Ik heb de Tijd, handleiding in Tijdsurfen’ bekroond tot beste spirituele boek van het jaar. In 2016 verscheen ‘Goed gevoel, emoties als medicijn’. In zijn populaire workshop laat hij zien hoe wij stress kunnen verminderen en vanuit innerlijke rust kunnen leven. Maar naast deze workshop kun je in de stiltetent ook de zenmeditatiebij de bevlogen Paul volgen. Een bijzondere en unieke ervaring die zich kenmerkt door de aandacht voor de Boeddhahouding.

Meditatiesessie

Paul Loomans leidt tijdens de Happy Spirit Days een zenmeditatie sessie. Deze kenmerkt zich door de grote aandacht voor de houding waarin men zit – de Boeddhahouding – die lichaam en geest beïnvloedt.

Laat je intuïtie spreken en word ook een tijdsurfer

Terwijl de vooruitgang ons de dingen gemakkelijker maakt en we meer tijd zouden moeten overhouden, is het omgekeerde het geval: we hebben het gevoel dat we het steeds drukker krijgen en onze taken sneller moeten vervullen. Paul Loomans laat je in deze workshop op basis van zen-inzichten ervaren hoe wij door tijdsurfen meer rust en voldoening in ons leven krijgen. Met zeven concrete aanwijzingen voert hij ons terug tot de essentie van al het handelen: vertrouwen op je gevoel en aanwezig zijn in wat je doet. Als de druk en de stoorzenders wegvallen, ontstaat er basisrust en ga je vanzelf de dingen met aandacht en plezier doen. Door te vertrouwen op je intuïtie, doe je steeds vaker je activiteiten op het juiste moment en hoe verrassend dichtbij dit doel is, zul je zien in de methode die hij in de workshop ontvouwt.

Hoewel geen must, is het interessant om aan beide sessies van Paul Loomans mee te doen; de aanwijzingen van het tijdsurfen zijn geïnspireerd door het tempelleven van de zen.

Vrijdag 15 juni