fbpx
Marnix van Rossum 2022-01-11T15:40:25+00:00
Marnix-van-Rossum-Op-reis-naar-de-stilte-HappySpiritDays2020

”je minder voelen kan best betekenen dat je goed bezig bent”

Marnix van Rossum

Terug van weggeweest op de Happy Spirit Days is meditatie-expert, meditatiebegeleider en psycholoog Marnix van Rossum. Hij woonde zes jaar in kloosters en meditatiecentra in Azië – enige tijd als monnik – en is auteur van het boek ‘Mindfulness: back tot the roots’ waarin hij de verschillende meditatievormen beschrijft. Tijdens het festival begeleidt Marnix een meditatie, gevolgd door een stiltewandeling.

Op reis naar de stilte

We beginnen de vrijdag met een mooie meditatiesessie. Met behulp van verschillende meditatievormen neemt Marnix van Rossum je mee
op reis. Door stilte, contemplatie, beweging en muziek word je in korte tijd in een diepere meditatieve staat gebracht. We gaan uit ons hoofd naar ons hart. Een ervaring die diep doordringt. De workshop krijgt een vervolg in een stiltewandeling.

  • Vrijdag 12 juni 2020
  • Tijd: 10.45 – 11.45
  • Locatie: stiltetent

Na een lange zoektocht in zowel het oosten als in de westerse wetenschap, is Marnix van Rossum tot de conclusie gekomen dat het vooral (geloofs)overtuigingen en dogma’s zijn die ons belemmeren om vrij te leven en te doen wat goed voor ons is. Hij noemt dit boxen. Marnix van Rossum ontwikkelde het trainingsprogramma ‘Out of the box into yourself’ om stapsgewijs vrijer te komen van de beperkingen die we onszelf opleggen om zo meer te kunnen leven vanuit onze werkelijke natuur. Als boxen richtinggevend worden is de kans op teleurstelling en het gevoel niet goed genoeg te zijn of tekort te komen groot. Het antwoord is om voortdurend in te checken op je werkelijke behoefte, om te doen wat jij op dat moment nodig hebt en wat je daarin tegenhoudt. In zijn lezing vertelt Marnix hoe je dit doet. Daarna nodigt hij je uit om mee te lopen in een stiltewandeling.

Op vrijdag 12 juni 2020 opent Marnix het festival in de stiltetent om 09.45 uur met een korte meditatie.