fbpx
Claudia de Vos 2020-03-09T17:44:31+00:00
Claudia de Vos | De psychologie en filosofie van geurbeleving | Happy Spirit Days 2020

‘’geuren hebben het onzichtbare vermogen aan te zetten tot communicatie en verbinding en zijn daardoor een verrukkelijk panacee tegen verschraling van gezamenlijke momenten’’

Claudia de Vos

Helend, verbeeldend, verhalend, verbindend en prikkelend van aard zetten geuren aan tot herinneren, overdenken en praten. Met haar altijd succesvolle en innemende voordrachten vertegenwoordigt bekend geurpsycholoog en beeldend kunstenaar Claudia op geheel eigen wijze als ‘geurambassadeur’, de wereld van geur.

De psychologie en filosofie van geurbeleving

In deze lezing, mét geurbeleving, vertelt Claudia meer over natuurlijke geuren en de effecten daarvan op de psyche. Zo vertelt ze onder meer hoe geurbeleving samenhangt met ons welzijn en ons gedrag beïnvloedt. En waarom de werking van geur op onze herinneringen zo sterk is. De door Claudia ontwikkelde Jungthese, waarin een vergelijk wordt gemaakt tussen de visie van C.J. Jung en geurbeleving, is de rode draad in haar verhaal. Daarin legt ze de verschillende lagen van geurervaring uit. Haar presentatie leidt ons langs allerlei mogelijkheden en toepassingen van natuurlijke geuren zowel binnen- en buitenshuis, waardoor je aan het einde van de lezing genoeg geurinspiratie hebt opgedaan voor eigen gebruik.

• Vrijdag 12 juni 2020
• Tijd: 14:45 – 15:45
• Locatie: hooiberg

Geurkunst – Olfactory Art- op het festivalterrein

Niet alleen geeft Claudia met verve een lezing op de Happy Spirit Days, je vindt er ook haar geurkunst.

De objecten en installaties bestaan uit verschillende materialen en hebben geur als verbindend element, en wel in het bijzonder natuurlijke geuren. Met haar kunst onderzoekt Claudia de psychologische effecten van geuren.

Ook kun je ervaren dat geur meer doet dan alleen voor een prettige sfeer zorgen maar daadwerkelijk kan bijdragen aan een ‘Healing environment’ waarin we ons gesterkt voelen, kunnen ontspannen, verbinden, mediteren en reflecteren.

 Ga terug