fbpx
Sprekers-2020 2022-01-13T15:52:43+00:00

Sprekers 2022

Ook dit jaar hebben we een programma samengesteld vol inspirerende sprekers, motiverende workshops en swingende optredens. Toonaangevend, bijzonder en soms verbazingwekkend – deze mooie mensen ontmoet je op de Happy Spirit Days 2022:

Happy Workshops
Alea Kay - voorheen Lex Empress
Alea Kay - voorheen Lex EmpressSoulsong concert
We sprongen een gat in de lucht toen we hoorden dat Alea Kay wilde komen. Want Alea is een wereldartiest met een vocaal bereik van 4 octaven en 7 talen om uit te kiezen. Haar stem herinnert ons aan Kate Bush, Alanis Morisette, Fleetwood Mac, Portishead en Massive Attack. Toch blijft ze uniek. Het is allemaal Alea Kay. Al jaren is ze (voorheen bekend als Lex Empress) een inspiratie voor velen. Intuïtieve improvisatie is altijd haar beste maatje geweest. Haar Soulsong concerten zijn wereldwijd uitverkocht en haar retraites zijn een geweldig medicijn voor iedereen die transformatie wenst.
Lees meer…
Marnix van Rossum
Marnix van RossumMeditatie en Mindfulness
Terug van weggeweest op de Happy Spirit Days is meditatie-expert, meditatiebegeleider en psycholoog Marnix van Rossum. Hij woonde zes jaar in kloosters en meditatiecentra in Azië – enige tijd als monnik – en is auteur van het boek ‘Mindfulness: back tot the roots’ waarin hij de verschillende meditatievormen beschrijft. Tijdens het festival begeleidt Marnix een meditatie en geeft hij een lezing, beide gevolgd door een stiltewandeling
Lees meer…
The Wong Janice en Mark vd Leur
The Wong Janice en Mark vd LeurYin Yoga en Yoga Nidra met Cello
De van oorsprong Australische The Wong Janice is klassiek componist, muziekproducent en cellist uit Amsterdam. Gebaseerd op verschillende emoties, componeert Janice haar eigen cellomuziek voor meditatie, ontspanning en slaap. De muziek is onder andere te beluisteren op Spotify en YouTube. Voor het festival werkt Janice samen met yogaleraar Mark van de Leur. Mark is nuchter, altijd met een grote glimlach en heeft een goede dosis zelfspot. De workshops van Janice en Mark, waar ook ter wereld, zijn altijd uitverkocht
Lees meer…
Afke Reijenga
Afke ReijengaLove life, live love
Afke Reijenga leidde een rock ’n roll leven in de wereld van kunst, tv en film totdat ze daar schoon genoeg van kreeg. Ze gaf haar relatie, werk, huis en glamourleven op om in alle eenvoud over de wereld te gaan reizen. Ze zocht en vond verbinding in verschillende culturen, mensen en plaatsen, en in de natuur, in stilte en in haar dagelijkse yoga practice. In 2011 kwam ze terug naar Amsterdam om haar liefde voor yoga uit te dragen en te delen. In de klassen van Afke ligt de focus op de adem: de basis van alles. Afke is dit jaar terug op de Happy Spirit Days met haar kenmerkende Yoga met een smile-workshop. En… met een tantra-workshop. Dat vinden wij best een beetje gewaagd, maar Afke heeft ons meer dan overtuigd.
Lees meer…
Happy Workshops
Vera Develing
Vera DevelingYoga Nidra en Bevrijd je brein
Ervaren yogadocente Vera Develing woont in een boshuisje, wandelt het liefst blootvoets en duikt geregeld in de neurowetenschappen. Ook brengt zij de wetenschap uit het oosten graag samen met die van het westen. Voor Vera staat yoga voor verbinden. Het mooist vindt zij de verbinding met de stilte in haarzelf.
Lees meer…
Paul de Leeuw
Paul de LeeuwShinto
Shinto, een levenswijze zo oud als Japan, is voor de meeste Japanners nog altijd hun spirituele hart, waarover ze ons gewoonlijk weinig vertellen. Paul de Leeuw was als eerste westerling in 1979 toegelaten tot de Yamakage Shinto school in Japan, waar hij Japan van binnenuit heeft leren kennen en zelfs toestemming kreeg om Shinto in Europa te introduceren. Sindsdien verzorgt hij Shinto rituelen, ook voor Japanse bedrijven, begeleidt hij Shinto oefeningen, geeft hij lezingen over de Japanse cultuur en heeft hij een fascinerend boek geschreven over Shinto, het spirituele hart van Japan. Tijdens de Happy Spirit Days geeft Paul een introductie in de geheimen van deze eeuwenoude Japanse spirituele traditie, die je kan inspireren om lichaam en geest in harmonie te brengen met de natuur en bezieling te vinden in je leven.
Lees meer…
AnurA - Tamara Puffer
AnurA - Tamara PufferMagie in meditatieconcert
Tamara Puffer (AnurA) is bekend als de meditatiezangeres van Nederland. Met haar prachtige engelachtige stem brengt zij je in een bijzondere, ontspannende stemming. AnurA geeft concerten door heel Nederland en zingt in lichttaal, ook wel zielentaal genoemd. De mantra’s die zij zingt, zijn in het Sanskriet. Volledig afgestemd op de toehoorders, de plaats en tijd geeft zij door wat er op dat moment belangrijk is.
Lees meer…
Norbert Peeters
Norbert PeetersNieuwe kijk op planten
Botanisch filosoof Norbert Peeters studeerde archeologie en filosofie aan de Universiteit Leiden. Samen met filosoof Th.C.W. Oudemans schreef hij het boek Plantaardig: vegetatieve filosofie (2014). In 2016 verscheen zijn eigen, succesvolle debuut: Botanische revolutie: de plantenleer van Charles Darwin. Vorig jaar was hij samen met Tessa van Dijk samensteller van de bundel: Darwins engelen – Vrouwelijke geleerden in de Victoriaanse tijd. En bij dit alles is Norbert Peeters een begenadigd verteller.
Lees meer…
Universiteit Wageningen
Universiteit WageningenThe lighthouse project
Landbouw staat wereldwijd voor een gigantische uitdaging; de groeiende wereldpopulatie en verbeterde levensstandaard zorgt voor een groeiende vraag naar voedsel. Om dit extra voedsel te produceren hebben we steeds meer land, energie en grondstoffen nodig, maar stoten daarbij op de grenzen van wat onze planeet ons kan bieden en dreigen daarbij onze natuur en klimaat onherroepelijk te beschadigen. Wereldwijd worden stappen gemaakt ons eetpatroon en de landbouw te verduurzamen, maar om de ambitieuze en hoognodige duurzaamheidsdoelen te halen zijn radicale stappen nodig.
Met behulp van virtual reality nemen Dr Annemiek Pas Schrijver en Merel Hofmeijer (MSc) je mee op bezoek bij innovatieve bedrijven, die ons laten zien wat de mogelijkheden kunnen zijn als we creatief buiten de grenzen van het huidige systeem gaan denken.
Lees meer…
Frans van Meerendonk
Frans van MeerendonkGong meditatie concert
Al op jonge leeftijd had Frans het gevoel anders te zijn en zich te moeten aanpassen aan de wereld om hem heen. Totdat hij jaren later tegen een burn-out aanzat. Hij verdiepte zich vervolgens in het Boeddhisme, begon te mediteren en volgde de opleidingen Tai Chi, Wuxigong, en Buqi. Ook raakte hij gefascineerd door klanksessies en de kracht van klank. Inmiddels heeft hij een prachtige collectie gongs, klankschalen, fluiten en een didgeridoo. Daarmee geeft hij zijn immens populaire meditatieve gongbaden. Je komt tijdens zo’n bad in een meditatieve staat zonder gedachten. Je denkt niet meer: je bent.
Lees meer…
Alixe van Ogtrop
Alixe van OgtropHart openende Cacao Ceremonie
Alixe van Ogtrop is zo geïnspireerd geraakt door de verschillende sjamanistische tradities, dat ze 7 jaar geleden een 180 graden shift in haar leven heeft gemaakt. Ze beëindigde haar corporate carrière om mensen in contact te brengen met zichzelf. Na verschillende innerlijke reizen bij de Paco’s in Peru en bij een medicijnman in Afrika, wist ze zeker dat ze de kracht van rituelen en ceremonies met de wereld wilde delen. In haar veelvuldig gegeven ceremonies creëert Alixe een veilige setting door te werken met de elementen en windrichtingen gebaseerd op de sjamanistische tradities. Alixe weet op een lichte, warme wijze mensen mee te nemen op reis, een reis naar binnen, een reis naar je ware zelf.
Lees meer…
Esther Lucassen en Danah
Esther Lucassen en DanahHealing Drum en Yin Yoga Sessie
Het contact tussen je lichaam (de houdingen) en de klanken van de drum is een mooie manier om snel naar de kern van jouw zijn te gaan. Met Yin Yoga blijf je meestal laag bij de grond; de veelal liggende houdingen zijn relatief makkelijk om in te komen, maar de uitdaging zit hem in het langer blijven in de houding, waardoor je opgehoopte spanningen onthult (Reveal) en daardoor weer ruimte creëert in je lichaam. Omdat alles resoneert wat we doen in het leven, de keuzes die we maken, de manier waarop we ons voeden, is het logisch dat dit ergens in het lichaam wordt opgevangen.
Lees meer…
Mariët Broné
Mariët BronéCommuniceren met je dier
Mariët Broné is bioloog, dierentolk, coach voor mens en dier en docent Energetische Bewustwording. Al meer dan 15 jaar helpt ze mensen te luisteren naar hun dieren, de natuur en naar zichzelf.
Lees meer…
Giovanna Gomersbach de Legé
Giovanna Gomersbach de LegéWater
Giovanna Gomersbach de Legé is Nederlands eerste waterveredelaar. Waterveredeling is het optimaliseren van waterkwaliteit in zuiverheid, energiewaarde en functionaliteit.
Lees meer…
Danitsja van Dijk
Danitsja van DijkWilde kruidenwandeling
Danitsja neemt je mee in de wereld van geneeskrachtige wilde kruiden en planten. Zij heeft haar eigen kruidentuin en haar praktijk Medicijnplanten in Dalfsen. Ze werkt vanuit de overtuiging dat voor de klachten die op ons pad komen de oplossing in de natuur ligt. Danitsja gelooft dat de natuur zo intelligent is dat we dat als mens niet ‘beter’ kunnen namaken.
Lees meer…
DJ Iradi
DJ IradiBlote voeten dansparty
Op zaterdag 13 juni gaat het feest in de avond nog even door. Want na de laatste workshop komt Iradi in de tent. Deze Nederlandse dj en producer creëert een sound die niet makkelijk te labelen is. Hij mixt muziek tot een unieke creatie van beats, ritmes en melodieën. Ambient, house, folk, breaks, funk en disco, zelfs klassiek kun je in zijn set voorbij horen komen.
Lees meer…
Carien van Ool
Carien van OolInteractieve geurworkshop
Geur is overal om ons heen. Tegelijkertijd onderschatten we vaak hoe belangrijk ruiken is.
Lees meer…
Kyra Vollebergh
Kyra VolleberghJe ruimte innemen met je stem
Kyra helpt je – met behulp van energie- & stemwerk – om weer contact te maken met je diepere wezen. Bovendien helpt ze je bij het ervaren van vernieuwing, verdieping, en nieuwe kracht in jezelf.
Lees meer…
Elia Field
Elia FieldIntuïtief klankschalenconcert
Elia Field reisde de hele wereld over, leefde in een klooster en kwam uiteindelijk tot rust in Nederland.
Lees meer…
Ineke Sampers
Ineke SampersDe kracht van je geboortedatum
Als geen ander weet numerologe Ineke mensen met de inzichten en wijsheid van getallen te inspireren.
Lees meer…
Merene Rouma
Merene RoumaDe kracht van hoogsensitiviteit
Mérène Rouma werkt 25 jaar als healing coach en is ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en emotionele vraagstukken. Hoogsensitiviteit, emoties en het chakrasysteem verbindt zij met elkaar bij het helpen van mensen. Haar passie is mensen op hun weg naar binnen te begeleiden, waardoor zij hun innerlijke balans, kracht en liefde (her)vinden.
Lees meer…
Laura Lotti en Nanda Lofvers
Laura Lotti en Nanda LofversYin yoga met harp
Laura Lotti is een getalenteerd en gepassioneerd harpist die al speelt vanaf haar jeugd. Ze heeft haar eigen album uitgebracht en veel ervaring in het combineren van harpspelen als begeleiding van yoga-oefeningen.
Lees meer…
Jolanda Bast
Jolanda BastChi Neng Qigong
Dans is altijd de grote passie geweest van Qigong docent Jolanda Bast. Toen zij in 2014 in aanraking kwam met Chi Neng Qigong kwam zij weer thuis bij wat dansen voor haar betekent; helemaal in het nu zijn, blij en energiek.
Lees meer…
Simone Awhina en Yme Bosgra
Simone Awhina en Yme Bosgra Klankconcert
Simone Awhina is zangeres, soundhealer en auteur van het boek ‘Ik ga op reis en laat achter’. Ze heeft wereldwijd concerten gegeven. Haar warme, pure stem en intuïtieve klanken raken je diep in de ziel en versterken de verbinding met je bron
Lees meer…
Nanda Lofvers en DJ Tamore
Nanda Lofvers en DJ TamoreEnergizing Flow met Live DJ
Yogini Nanda Lofvers en DJ Tamore nemen je mee op een unieke beleving op de vibraties van eigentijdse muziek. Op je adem beweeg je moeiteloos van de ene houding door naar de andere en creëer je een energie-boost die wordt ondersteund door live-muziek.
Lees meer…
Daniëlle van den Stoom
Daniëlle van den StoomEnergieblokkades doorbreken
Daniëlle gebruikt tarot coaching om in korte tijd tot de kern te komen van de problemen van haar klanten. Vervolgens helpt ze hen met krachtige crystal healings om energieblokkades te doorbreken.
Lees meer…
Nicolette Anna
Nicolette AnnaIn contact
Nicolette is heldervoelend, helderziend en helderwetend. Door deze zintuigen met elkaar te combineren maakt zij direct contact op zielsniveau. In een consult kan antwoord krijgen op zaken die jou verder kunnen helpen.
Lees meer…
Ron Hagendoorn
Ron Hagendoorn5Ritmes dansen
Ron Hagendoorn is alweer voor de vierde keer op het festival, en de kans is groot dat zijn workshoweer bomvol zit. Wij begrijpen dat wel, want 5Ritmes® dansen is zo fijn. Ron is nuchter, spiritueel en een ervaren docent.
Lees meer…
Anita van Ostaden
Anita van OstadenDe kracht en eenvoud van loslaten
Anita van Ostaden is trainer, coach en samen met Jan Bommerez eigenaar van de Loslaatacademie. Zij geeft workshops en leidt op tot Loslaatcoach.
Lees meer…
Gurbatschan Narang
Gurbatschan NarangKundalini Yoga met gong
Op verzoek van Yogi Bhajan deelt Gurbatschan zijn inzichten nu met anderen.
Lees meer…
Jene Sigrist
Jene SigristWilde Plantenwandeling
Natuurgeneeskundige Jené Sigrist is al van jongs af aan in de ban van de geur en smaak van kruiden. Ze geniet ervan om buiten te zijn en om kruiden te plukken in de natuurtuin.
Lees meer…
Claudia de Vos
Claudia de VosInteractieve geurbeleving
Niet alleen geeft Claudia met verve een lezing op de Happy Spirit Days, je vindt er ook haar geurkunst. De objecten en installaties bestaan uit verschillende materialen en hebben geur als verbindend element, en wel in het bijzonder natuurlijke geuren. Met haar kunst onderzoekt Claudia de psychologische effecten van geuren. Ook kun je ervaren dat geur meer doet dan alleen voor een prettige sfeer.
Lees meer…
Erica Hooft
Erica HooftWorkshop ‘Weg met de stress’
Als er iemand is die spiritualiteit toegankelijk maakt, dan is het Erica Hooft. Zij is trainer, adviseur, begeleider en vooral mens. Erica geeft voor het vierde jaar op rij een workshop waarmee ze je op een duidelijke en humoristische manier meeneemt.
Lees meer…
Andy van de Poel
Andy van de PoelKristallen
Tijdens de Happy Spirit Days geeft Andy van de Poel twee lezingen waarbij kristallen en hun trillingen een centrale rol spelen. Een verhaal waar hij je graag in meeneemt…
Lees meer…
Claes-Berend van der Kolk
Claes-Berend van der KolkMeedoen in een opstelling
Claes-Berend van der Kolk woont en werkt in Amersfoort als transformatie-coach en trauma-therapeut. Al meer dan 30 jaar begeleidt hij veranderingsprocessen bij mensen en in organisaties. Lees meer…
Leona Leppers
Leona LeppersHealing-harp-ligconcert
Ga lekker liggen, eventueel met een dekentje, en geef je over aan de intuïtieve harpmuziek. Tijdens dit bijzondere ligconcert word je in ongeveer een uur meegenomen op een reis die voor iedereen persoonlijk is.
Lees meer…
Karen van Deuren
Karen van Deurenintuïtief tekenen
Karen is tekentaal-deskundige en expert beeldend werken. Tekentaal is de taal van tekens en een natuurlijke manier om wat innerlijk leeft en aandacht nodig heeft naar buiten te brengen en te laten zien.
Lees meer…
Gjalt Vlam
Gjalt VlamHeling met ademhalen
Ademwerk is krachtig én simpel. Gjalt begon als theatertechnicus, werd yogadocent en heeft zich in de afgelopen jaren verder gespecialiseerd op het gebied van ademhalen met vele opleidingen waaronder Transformational Breath™ (Senior Trainer). Hij ziet het als zijn uitdaging om voor iedereen de perfecte combinatie van ademtechnieken te vinden.
Lees meer…
Ibou Ndong
Ibou NdongDjembé spelen
Djembé-speler Ibou Ndong komt uit Dakar (Senegal) en woont sinds 2014 in Nederland. Hij werd geboren in Medina, het bruisende en creatieve getto van Dakar. Daar leerde hij van zijn vrienden de Djembé spelen en werd zijn liefde voor muziek geboren.
Lees meer…
Maarten Oversier
Maarten Oversierreïncarnatie
Afgelopen jaar hebben we veelvuldig de vraag gekregen: is Maarten Oversier er weer? En jazeker. Ook wij krijgen er geen genoeg van en daarom is Maarten voor de derde keer op het festival. En deze keer op zaterdag en zondag. Met naast zijn veelgeprezen lezing dit jaar ook met de reis van reïncarnerende ziel.
Lees meer…