fbpx
Jesse van der Velde 2019-03-13T09:22:21+00:00

Jesse van der Velde

Jesse van der Velde, gezondheidscoach, schrijver van de succesvolle boeken ‘Voor altijd jong’ en ‘Superfood recepten’ en eigenaar van het healthfood merk Superfoodies, liep jarenlang rond met vragen als: hoe vinden we meer stilte in ons leven? Ook was hij op zoek naar de balans tussen geld verdienen, doelen bereiken en innerlijke verbinding. Hij begon zijn innerlijke reis enkele jaren geleden na een bijzondere ontmoeting met een oude sjamaan. Jesse geeft zowel de lezing Diepe innerlijke verbinding in 3 stappen als een soul retrieval: een geleide sjamanistische meditatie.

Diepe innerlijke verbinding in 3 stappen

Jesse ontdekte dat steeds meer mensen in de westerse wereld proberen los te komen van structuren en stress, van een levenswijze die typisch is voor de westerse samenleving. Mensen zijn op zoek naar diepere verbinding, naar wijsheid. In oude spirituele teksten lezen we: stop met zoeken en vind het in jezelf. Maar geregeld vragen we ons af: ja maar hoe dan?
Het leren vinden van stilte in onszelf gaat over meer dan mediteren, zegt Jesse van der Velde. Stilte is iets wat we beoefenen. Wat we aangaan. Stilte kan confronterend zijn in het begin, omdat het ruimte geeft voor dat wat we lang niet hebben kunnen voelen, willen voelen of durven voelen. Hoe ga je daar mee om?
Tijdens de workshop reikt Jesse nieuwe en tegelijkertijd eeuwenoude praktische principes aan om innerlijke stilte en verbinding in onszelf te vinden. En achter die plek in ons die stil is vinden we wijsheid.

Zaterdag 22 juni om 13:15 – 14:15

Soul Retrieval – geleide sjamanistische meditatie

Gezondheidscoach Jesse van der Velde begon zijn spirituele pad bij oude sjamanen. Zo is hij door de Q’ero gemeenschap uit Peru geïnitieerd in al hun rites. In de workshop Soul Retrieval geeft hij deze wijsheid op persoonlijke wijze door.
Soul Retrieval is een proces dat door de oude sjamanen, waaronder de Q’ero sjamanen uit het Andes gebergte in Peru, al eeuwenlang wordt gebruikt voor heling. Hun uitgangspunt is dat we zowel een fysiek lichaam hebben als een ziel en een energetisch lichaam. Je zou dat laatste kunnen zien als je aura.
Volgens de sjamanen informeert het energetisch lichaam het fysieke lichaam: de gevoelens, emoties, ons DNA en onze staat van gezondheid. Wat we ‘bij ons dragen’ heeft invloed op ons dagelijks leven. Zo kunnen we nu nog boos worden als we terugdenken aan wat iemand ons in het verleden heeft aangedaan. Voor de sjamanen gaat dat verder dan een mentale associatie die emoties oproept. We dragen de energie met ons mee en die is als informant van onze emoties ook bepalend voor de kwaliteit van ons leven. En omdat onze ziel volgens de sjamanen voortleeft in een ander fysiek lichaam als wij sterven, draagt die ziel informatie bij zich uit vorige levens.
Tijdens de Soul Retrieval meditatie bezoeken we een (energetisch) ‘andere wereld’ waar de informatie over onze ziel bewaard blijft. Dit doen we om de lessen van onze ziel te begrijpen en om te helen.

Zaterdag 22 juni om 15:15 – 16:45