fbpx
Marnix van Rossum 2019-01-21T06:11:16+00:00

“Nieuwsgierigheid
is de beste remedie”

Marnix van Rossum

Gerenommeerd mindfulness-expert Marnix van Rossum (1980) woonde zes jaar in kloosters en meditatiecentra in Azië, waaronder enige tijd als monnik. Hij deed onderzoek naar de verschillende vormen van Vipassana meditatie en biedt een frisse blik op hoe mindfulness volgens de Boeddha is bedoeld. Marnix van Rossum is psycholoog en publiceerde onlangs het boek Mindfullness: back to the roots, een kritisch en respectvol betoog over de oosterse meditatietradities.

Mindfullness: back to the roots

Houvast, richting, zingeving – als mensen kunnen we eigenlijk niet zonder. Vroeger vonden we het in religie, tegenwoordig zoeken we het steeds vaker in mindfullness en meditatie. Maar verliezen we het oorspronkelijke doel niet uit het oog? Tijdens deze bijzondere lezing gaat Marnix in op het risico van wonden bedekken in plaats van ze te genezen en het belang van het stellen van fundamentele vragen. Hij brengt de oosterse en westerse wereld samen en is als geen ander in staat door de vorm van verschillende oosterse beoefeningen, de kern te zien. Waarom werkt iets wel of juist niet? Hij neemt je mee in zijn persoonlijke ervaringen en laat je kennis maken met vijf belangrijke stappen die nodig zijn bij het proces van transformatie. Mindfullness volgens Marnix; het resultaat van een intensieve zoektocht van ruim twintig jaar.

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni

Extra: stiltewandelingen met Marnix

Tijdens het festival kun je naar de mindfulness-sessie van Marnix van Rossum. Maar er is meer! Dit jaar kun je ook met Marnix mee op een meditatieve stiltewandeling van ongeveer 20 minuten. Stil staan bij de natuur en in de natuur. Maar vooral ook even stil staan bij jezelf. Door te lopen in stilte, kun je beter aarden en contact maken met jezelf. De wandeling is een mooie aanvulling op de sessie, maar je kan ook gerust mee als je andere workshops bezoekt. Opgeven doe je via info@happyspiritdays.nl.

Vrijdag: 12.45 – 13.10 na de lezing
Zaterdag: 12.45 – 13.10
Zondag: 14.15 – 14.40 na de lezing