“The only way out is in
(Osho)”

Dhyan Pratito

Bijna veertig jaar geleden reisde Dhyan Pratito af naar India, waar zij bij Osho leerde mediteren. Ze bleef zichzelf trainen en haar kennis delen als leider van een meditatiecentrum en organisator van Osho Festivals. Tegenwoordig is Dhyan Pratito werkzaam in de gezondheidszorg en gebruikt ze haar kennis en ervaring om mensen individueel te begeleiden bij het verdiepen van hun meditatie.

Osho Kundalini meditatie

Deze bijzondere meditatie is een zeer effectieve manier om aan het einde van de dag tot rust te komen en los te laten. De eerste stap is het ontspannen van het lichaam, met een subtiele manier van schudden en daarna bewegen door middel van dans. Zo kan het lichaam de meeste spanning kwijtraken en is het klaar voor de volgende stap: het luisteren naar muziek. Als je lichaam aandachtig luistert, doet je geest dat ook en kan de ontspanning zich tot dat niveau verdiepen. De rust begint in het lichaam – als het je lukt rust in je lijf te krijgen, kan ook je mind ontspannen. Dan kom je tot rust in stilte.

Osho talking to your BodyMind

Deze geleide meditatie gaat over vriendschap sluiten met je lichaam en je geest. Door communicatie met je onbewuste, komt een proces op gang ddat het zelfgenezend vermogen van je lichaam activeert en je in een diepe staat van ontspanning brengt. Deze methode kan gebruikt worden om de natuurlijke balans in lichaam en geest te herstellen.